Ploeg John de Wolf maakt degelijke indruk

HFC kon afgelopen zaterdag aan de successen van een week eerder geen gevolg geven. Het Veenendaalse GVVV stuurde de ploeg van Ted Verdonkschot met een 3-1 nederlaag naar huis.

Ondanks deze cijfers bleek dat HFC voldoende mogelijkheden en kansen kreeg om tot scoren te komen. Schoten van afstand werden geblokt éénmaal stuiterde de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in achter de al verslagen doelman Johan Jansen van GVVV. De mannen uit Veenendaal worden getraind door John de Wolf. Hij zat niet helemaal ontspannen op de bank want HFC was dicht bij treffers. Zijn ploeg maakte wel een zeer degelijke indruk en raakte, afgezien van de laatste minuten van de wedstrijd, nooit in paniek. Aan HFC zijde was Kevin Sterling de smaakmaker. Hij kwam regelmatig goed door maar verspeelde toch de bal keer op keer. Opoku was dicht bij een treffer. Zijn kopbal schoot langs de verkeerde kant van de paal. Uit de spelhervatting, na deze gemiste kans, counterde GVVV razendsnel waaruit Frank Tervoert GVVV op 1-0 voorsprong zette. Doelman Jansen werd aan GVVV kant de man of the match met enkele fabelachtige reddingen hield hij HFC van het scoren af. Tamerus, De Visser en Sterling kregen kansen maar zonder succes. Vijfminuten na de rust liep GVVV verder uit. Met een slimme kopbal werkte Robin Mulder de bal over de ver voor zijn doel staande HFC doelman Boks 2-0. GVVV ging frivoler voetballen en had de wedstrijd onder controle. Doelman Boks moest een paar maal redding brengen. De ingevallen Latuperissa maakte aan alle HFC illusies een einde door fraai de 3-0 bij te schrijven. Opoku werd naar voren gedirigeerd waar hij een plaag bleek voor de nu wel wat zenuwachtige GVVV defensie. Zijn doelpunt uit een kopbal in de 82e minuut bracht HFC iets dichter bij GVVV 3-1. De resterende tijd was tekort om de stand te veranderen. De druk op het GVVV doel was groot maar doelpunten vielen er niet meer. HFC zal nu punten moeten gaan halen. Tegen de wat mindere ploegen moet het mogelijk zijn om iets aan de huidige stand te veranderen. Aanstaande zondag 9 oktober speelt HFC om 14.00 uur thuis tegen het eveneens laaggeplaatste TEC. Een nieuwe kans dus om de drie punten in Haarlem te houden.